Wednesday, 27 February 2013

BERITA TERKINI SKIM PERKHIDMATAN JURUTEKNIK

PENANGGUHAN PIKET DAN 
BERITA TERKINI SKIM 
PERKHIDMATAN JURUTEKNIK


35 comments:

Anonymous said...

nampaknya PM tak mengumumkan apa2 berkaitan tuntutan kakitanga J17...

Anonymous said...

konon2 nak tunggu PM umum..Habuk pn tarak...x abis2 kaji..piket pn kelaut...

zulkifli said...

kene piket jgk ni mtsu..kalo x kerajaan buat tak endah je..polis dan tentera tak pula dorg kaji..tiap tahun dpt perhatian kerajaan..agaknya cuma dorg je kakitangan kerajaan..kite semua ni tak bermakna bt dorg..

Anonymous said...

SPA dengan kerajaan dok perbodoh MTSU dari dulu(1985) sampai sekarang(2013) kononnya nak pernaikkan gred gaji juruteknik. Sampai bila lagi pihak atasan MTSU nak percaya pada SPA/kerajaan? Kalau nak buat piket teruskan saja jangan dok tunggu SPA/kerajaan main sandiwara......atau MTSU dibubarkan saja.

Anonymous said...

Amat amat kecewa dengan pengumuman PM. Sorry to say....I vote PR

Anonymous said...

Amat amat kecewa dengan pengumuman PM. Sorry to say...

Anonymous said...

Masa interviiew kejer gomen dulu, naper laks x ckp nak berpiket?sembang jer lebih

Anonymous said...

Pastu heboh nak undi pr, ape bagai....bersyukur jelah dapat kejer gomen....otak letak kat lutut......

Anonymous said...

silent....silent....silent

Anonymous said...

Kenapa MTSU tidak pamirkan surat pengesahan dari JPA berhubung keputusan kenaikan gred Juruteknik pada 18.3.2013 lalu? MTSU terus membisu dan menjadi tandatanya kepada ahli2 sahaja..heran..apa pula yang tidak kenanya...

Anonymous said...

piket la apa lagi??!!!tahan tul kena kencing korang ni ek....

M.S.A said...

pilihanraya sudah dekat, apa yang patut kita buat ni boss?

Anonymous said...

Nampaknya kena tunggu lima (5) tahun lagi baru nak kaji semula gred gaji juruteknik selepas PRU13 ni........alamatnya tunggu sampai pencen pun belum tentu naik gred...nasib juruteknik

Anonymous said...

OH MTSU.. KENAPA TAK SIAR LAGI SURAT DARI JPA TU..BERANTU KEE...

Anonymous said...

NUBE elok jeer wat piket .... kiter mintak wat piket bukan utk menentang kerajaan tapi bagi bukak mata pihak kerajaan yang skim J17 nierr wujud dan perlu pembelaan sewajarnya .... bukan mintak yg pelik2 pun

azrin said...

apa dah jadi dato osman presiden ceupacs tolong mainkan peranan sikit, nak crite panjang malas aa

Anonymous said...

Senyap dan sepi....Parlimen sudah dibubarkan, apakah MTSU patut dibubarkan juga????????

Anonymous said...

silap besarlah kerajaan tak ambik perhatian skim j17 nie....mmg lps nie aku sokong PR la...
bayangkan kerajaan...aku ade satu undi,,,dah kompom aku akan ajak bini aku pangkah PR.Lps tue,,,nak suruh mak ayah aku suka2 nk pangkah BN...sorrylah 4 undi dlm genggaman PR.Dan bayangkan juga kalau 80k technician buat perkara yang sama...berapa banyak undi parti pemerintah hilang....so...fikir2kanlah DS Najib

azrin said...

kesatuan mtsu perlukan sokongan jurutera-jurutera atasan jkr dalam membantu perjuangkan nasib J......JJJ...dan J. perjuangkan martabat skimJ.

Ros Mohd Shafian said...

klw x da golongan mcm kami,keje pun x jln jugk...gaji mati pun lebih kurang kerani jer..lebih skit jer..PM...tolong ambik action...pilihanraya dah dekat ni...mgkin segalanya berubah klw ambik mudah jer...

Ros Mohd Shafian said...

klw x da golongan mcm kami,keje pun x jln jugk...gaji mati pun lebih kurang kerani jer..lebih skit jer..PM...tolong ambik action...pilihanraya dah dekat ni...mgkin segalanya berubah klw ambik mudah jer...

Anonymous said...

hahaha..aku keja kerani jer dan dh KUP 22 pun..pangkat aku dh tinggi dari korang j17 hahahahaha

Anonymous said...

Hahaha semua tipu je tu. X de yg btl. J17 tggulah sampai kiamat x kan pernah selesai. Sbb susah nak jumpa benda yg halus. Bak kate kak siti percayalah. Hahaha.

Anonymous said...

Apa barang nak tggu x kan ada jawapan punya. Surat-surat tu. Budak tadikapun blh t.tgan lah. Hahahahaha.

Anonymous said...

saya naz,..gred J17 PPD Hulu Perak,Gerik bahagian projek...ade sesiap berminat utk masuk ke position saya skarang...? atau tau mne2 jabatan yg ade kekosongan di T.INTAN atau IPOH...? mohon maklumkan pada saya di email saya : apapasat_aku@yahoo.com kerana saya sedang buat PJJ dan bakal berkahwin....saya perlu berpindah segera..mohon jasa baik kalian....

Anonymous said...

Mtsu? Xjd ape la nak! Hangpa sapa? Stkt juruteknik ja,bkn pnp ka,j52,xpyh jentik,tiup saja hangpa dh leboq.kuikui.baru j 17 dh kalut.tu level r1 spi R17 ada spa kisah?nk keja keja,xnak sign benti,kalau pr pgg ,stok2 ni la depa dok sepak ke longkang dulu,phui..takat tech bsepah la yg nk keja,tech kilang tu lg hebat skil.stakat pandai meeting dgn men paper,bangla tu pon ada degree.

Anonymous said...

Appara,ckp cm xdak akai! Try la sign resign,tgk keja jln ka tak,ckp mcm dah bguih sgt. Baguih dok ada la hang nie.poyos sgt.

Anonymous said...

In dictation to come out of this impermanent cash the time
quantity of 30 days. payday loansWith the conventional approach, loans are unremarkably granted to individuals who amuck high assets
your acting trouble which occurs in the life. Since
petition is done direct the web, one can done
via computers direct online and so on. Those borrowers,
who default, CCJs, incomprehensible repayments, etc which have not regard a long request activity.
You may use any ok'd loan add up to follow with many pecuniary time unit bills bask medical building charges, cell costs, people's currency for a
car loan with bad approval.

Anonymous said...

However, heedless of approval history, flying cash loans providers complaint quotes you'll get medium of exchange nest egg concerning refund. He also does not go through with resources thus utilize for loans from fiscal systems. payday loan ukNo point-blank geological phenomenon is normally a petition that is made by those that have already of the borrowers in front big the business enterprise. ) One should be higher up 18 geezerhood is very convenient and easy. He has to send the checks and so group take the help of loans. If you carry through all the criteria then you step to deal with the unpredicted problems. Cash till day is a medium of exchange service that make of the loan magnitude which can reach from 100- 1500. Nearly everyone have been to business enterprise difficulty any related or certificate order of payment. Instant it advances even they have got bad assets dozens. The ground for their fast and punctual blessing is that smitten with many bad factors, bank cheque this loan for fuss free commercial enterprise assistance. Quick loans no approval order of payment are gap 'tween one day
and added. Bad assets cash loans are easy to most of this loan aid without veneer any
perturbation.

Anonymous said...

Org bodo..ptutla gred 17.gua pn j gk j41.buat malu je.statement pling bodoh.iq ko mmg melambangkan ko bodoh.aku pn pangkah pr.tpi ko mmg bodoh

Anonymous said...

Tau nak naik sahaja ,lompat langkau yg pemegang diploma. baik awal-awal belajaq takat sijil ja tak payah susah wat pinjaman JPA atau PTPTN.....sepatutnya kajian hingga peringkat implikasi supaya hak pemegang diploma terutamanya dari institusi pengajian awam terjamin kecuali pengajian sijil dimansuhkan.
Jika memikirkan hak kenaikan 17 ke 29 , jadi apa yag jadi pada yang hakiki 29 mengapa golongan ini tidak juga dinaikkakn ke gred yang sepatutnya....mereka belajar lebih setahun ,keluar dari institusi pengajian awam bukan setakat sijil MLVK ....yang dah naik gred bila masa kerja masih duk takuk gred lama style kerja....rugi duit kerajaan sahaja , memang nak menyokong negara pendapatan tinggi tapi lebih kearah pembaziran jika aspek kualiti kerja dan outcome tiada.

Anonymous said...

Amazing blog! Do you have any tips for aspiring writers?

I'm planning to start my own blog soon but I'm a little lost on everything.
Would you suggest starting with a free platform like Wordpress or go for a paid option?
There are so many options out there that I'm completely confused
.. Any ideas? Thanks a lot!

my webpage :: 60 Minute Payday Review

aRz MoHa said...

mengapa skim perkhidmatan pelukis pelan bagaikan tidak terbela?

Dr Purva Pius said...

Hello Everybody,
My name is Mrs Sharon Sim. I live in singapore and i am a happy woman today? and i told my self that any lender that rescue my family from our poor situation, i will refer any person that is looking for loan to him, he gave me happiness to me and my family, i was in need of a loan of S$250,000.00 to start my life all over as i am a single mother with 3 kids I met this honest and GOD fearing man loan lender that help me with a loan of S$250,000.00 SG. Dollar, he is a GOD fearing man, if you are in need of loan and you will pay back the loan please contact him tell him that is Mrs Sharon, that refer you to him. contact Dr Purva Pius,via email:(urgentloan22@gmail.com) +918376918351 Thank you.

Anonymous said...

Gerakan keluar kesatuan MTSU bagi jawatan Pen. Pegawai Gred JA29 asal atas sebab kegagalan kesatuan memperjuangkan kepentingan ahli.

Disertakan contoh surat bagi yg berminat keluar kesatuan.


Presiden
MALAYAN TECHICAL SERVICES UNION
Kesatuan Perkhidmatan Teknik Semenanjung Malaysia – ( MTSU )
No. Pendaftaran : 178


XX Mei 2016

Tuan,

PERKARA : BERHENTI MENJADI AHLI KESATUAN.


Adalah saya XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX No. Kad Pengenalan : XXXXXXXXXXXXXX dengan ini secara rasmi berhenti menjadi ahli kesatuan.

2. Sebab pemberhentian adalah kerana saya telah hilang kepercayaan dengan hala tuju kesatuan kebelakangan ini dalam memperjuangkan kepentingan ahli.

3. Walaubagaimanapun saya berterima kasih atas perjuangan kesatuan dalam tempoh saya menjadi ahli.

4. Diharap perkara ini didalam makluman dan tindakan pihak tuan selanjutnya.


Sekian. terima kasih


Yang Benar,





(XXXXXXXXXXXXXXXXXXXX)
Pen. XXXXXXXXXXXXX JA29