Sunday, 1 April 2012

Pekeliling SSM+

PEKELILING JPA BERHUBUNG SSM+

Pekeliling berkaitan kenaikan gaji skim SSM+ seperti yang diumumkan oleh YAB Perdana Menteri pada 8 Mac 2012 telah dikeluarkan oleh pihak JPA pada 30 Mac 2012. Ianya telah diwar-warkan dalam Facebook JPA pada 10.48 malam pada tarikh yang sama.

Berikut adalah senarai pekeliling yang dikeluarkan:

1. Pekeliling Perkhidmatan Bilangan 1 Tahun 2012 : KENAIKAN GAJI PEGAWAI PERKHIDMATAN AWAM PERSEKUTUAN DI BAWAH SISTEM SARAAN MALAYSIA Prinsip kenaikan bagi gaji baru adalah berdasarkan gaji hakiki pegawai pada 31 Disember 2011 dan ditambah dengan kadar peratusan kenaikan gaji mengikut gred.

Pengiraan Pemindahan Gaji boleh dilakukan di web JPA berikut:
http://docs.jpa.gov.my/ssm/#faq


2 comments:

Anonymous said...

http://www.eghrmis.gov.my/wp_content2/pekeliling/PP83/PP83Bil07/PP83Bil07.htm

Anonymous said...

J'ai un diplôme en psychologie, j'ai trouvé inutile. Et j'ai l'intention de retourner à l'école et d'obtenir une maîtrise en création littéraire, parce que j'aime écrire et je serais ravi d'apprendre des techniques plus pour me faire un meilleur écrivain. Je suis inquiet, cependant, que cette mesure ne sera pas ouvert de nombreuses portes sur le plan du marché du travail (tout comme mon diplôme en psychologie a omis de le faire). Toute pensée? Je vous remercie ..